top of page

Eén ei per dag....... houdt de dokter weg?


Lust jij graag een ( zacht gekookt) eitje en beperk jij je tot maximaal 3 eitjes per week omdat ze teveel cholesterol bevatten? Eieren werden jarenlang als ongezond bestempeld omdat ze veel cholesterol bevatten. Nu blijkt uit een grote Chinese studie (meer dan 500.000 personen werden gedurende 9 jaar gevolgd) dat het eten van eieren helemaal niet ongezond is. Integendeel... de proefpersonen die gemiddeld 1 eitje per dag aten, ontwikkelden minder hartaandoeningen en hadden een lager risico op een beroerte dan de mensen die geen eieren at. De studie vind je hier.

Het onderzoeksrapport is in het Engels opgesteld en waar het op neerkomt is dat dit onderzoek een populatieonderzoek is waarbij er ruim 500000 mensen zijn gecategoriseerd in mensen die gemiddeld per dag een eitje aten en anderen die bijna nooit een eitje aten.

Op basis van de waarnemingen en de resultaten kan worden gesteld dat onder de Chinese volwassenen kan worden gesteld dat het consumeren van gemiddeld één eitje per dag significante vermindering van risico op hart- en vaatziekten leidt, los van andere risicofactoren.

Eieren leveren heel veel en voeden onze spieren. Zouden wij niet beter kunnen zeggen: Eet geen kant - en klare producten die worden geprepareerd met allerlei E-stoffen, suikers en zouten?

Het is natuurlijk aan jou, maar ik word er wel een beetje onzeker van. Wat is nu wel goed en wat niet? Wat kan ik wel eten en wat niet?

Ik ga daarom maar als volgt te werk:

- In principe eet ik nooit meer kant - en klare producten.

- geen zakjes en potjes waar van alles aan is toegevoegd en waarvan ik niet weet wat erin zit bijvoorbeeld een mix om in een handomdraai spaghetti te maken.

- Ik gebruik zoveel mogelijk verse en of gedroogde kruiden en geen vooraf geprepareerde kruidenmix

- Ik eet het liefst producten die rechtstreeks van de bomen, dieren en planten komen en die uit de zee komen.

- Ik eet om te leven en leef niet om te eten.

- Ik eet zeker heel regelmatig een zacht gekookt eitje.

Mijn doelstelling met dit schrijven is om iedereen die net als ik onzeker is geworden over hoe het wel of niet moet een hart onder de riem te steken en aan te moedigen voor jezelf de juiste keuzes te maken.

Want wij zijn het waard en hoe eerder wij beseffen hoe belangrijk het is om onze motor ( ons lichaam) het juiste te bieden hoe meer baat wij daarbij zullen hebben. Een dieselmotor raakt ook compleet uit balans wanneer wij daar ineens kerosine in zouden gooien of andersom.

Weet voor nu: Vóór jou ligt alleen het goede. Als je maar van jezelf houdt en zelf de keuzes maakt.

Met hartegroet,

Praktijk & Coaching Lot van Zuuk

Lot van Zuuk

www.lotvanzuuk.nl

lotvanzuuk@kpnmail.nl

Wil je de inspiratiemails van Praktijk & Coaching Lot van Zuuk blijven ontvangen? Klik dan op de volgende button en vul je gegevens in.

Vergeet niet aan te kruizen dat je akkoord gaat de inspiratiemails te ontvangen conform de privacyverklaring van Praktijk & Coaching Lot van Zuuk

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page