top of page

Hoe ontstaat een ziekte, klacht of probleem ?

Ieder probleem, van welke aard dan ook, heeft een emotionele factor als oorzaak. Het is bewezen dat 95% van alle ziektes een emotionele factor als onderliggende oorzaak heeft. Ooit, wellicht al vroeg in je kindertijd, is er wellicht onbalans ontstaan door een ervaring of doordat een ervaring een bepaald gevoel of overtuiging heeft achtergelaten. Wordt dit gevoel of deze overtuiging niet meteen verwerkt door middel van praten of uiten, dan zal dit steeds dieper worden weggestopt als cellulair geheugen. Er is onbalans ontstaan! Beslissingen, keuzes en volgende stappen maak je op basis van deze overtuigingen en op basis van de nieuwe gevoelens en overtuigingen die er ondertussen bijkomen  en zijn bijgekomen. 

 

Meestal  verloopt deze ontwikkeling onbewust en ongemerkt. Je hoeft jarenlang niet eens te merken dat er onbalans  is opgetreden en dat er meer negatieve ervaringen en gevoelens zijn bijgekomen. Je kunt spreken van een stapeling van celgeheugen en van nog meer onbalans. Onze Lichaamscellen vernieuwen zich om de tijd. Bij de vernieuwing wordt alle oude opgeslagen informatie meegenomen waar de nieuwe gevoelens en overtuigingen aan worden bijgevoegd: een spiraalvormige stapeling.

 

Het verloop

Dan komt er een moment waarop er lichamelijke, geestelijke, emotionele of energetische klachten de kop opsteken. Gaat dit maar ongebreideld door dan wordt het probleem zo groot dat het jouw leven beheerst. Het gaat bijvoorbeeld ten koste van je gezondheid of er ontstaat fysieke of geestelijke pijn. Het drukt een negatieve stempel op je gedrag of zelfbeeld, blokkeert je in relaties met anderen, werkt als beperkende factor in je carrière of het verlaagt de mate van plezier in jouw leven. Het probleem heeft als het ware een zichtbare en/of tastbare vorm gekregen in jouw bewuste leven.

Blokkades heel diep in je bewustzijn en in je systeem

Aan de buitenkant wordt je probleem zichtbaar in jouw manier van handelen; een scala van overheersende reactiepatronen  zoals negatieve gedachten, gedragingen, emoties, angsten et cetera. Dit zijn beschermingsmechanismen die je altijd zo ver mogelijk weghouden van pijn en gevaar. Het brein is namelijk genetisch geprogrammeerd om diep opgeslagen negatieve ervaringen, trauma’s, onveilige gevoelens, kwetsbaarheid etc. te vermijden. Deze worden alleen maar verder weggestopt, en blijven jouw zijn beïnvloeden.

Je identificeert jezelf met het probleem omdat dat de manier is waarop jij jezelf laat zien. Dit is heel logisch, want het is de manier waarop het probleem zich voordoet in jouw leven. En juist deze zichtbare problematische uitingen worden dan onterecht gezien als  oorzaak van je klachten.

 

Regenesis therapie pakt de wortel van je klachten aan ?

Juist deze diep weg gestopte oorzaken van de zichtbare klachten en ziektes op lichamelijk, emotioneel en mentaal gebied worden losgelaten. Jouw eigen zelfgenezend vermogen werkt mee om de blokkades snel en effectief los te laten en uit je systeem verwijderen.

Welke resultaten kun je verwachten?

  • Je voelt je al snel vrijer ( bevrijd) , lichter en opgeruimd omdat je klachten zijn verdwenen.

  • Je voelt je weer zeker en vol zelfvertrouwen.

  • Je bent energiek en je kan alles weer aan. Je werk en thuis loopt het weer gesmeerd. Je gezondheid is verbeterd.

  • Je kunt weer werken en thuis ben je weer die papa, mama of familielid zoals ze jou kennen: je voelt je gewaardeerd en geliefd.

  • Je voelt je rustiger en je merkt dat jij je minder druk maakt.

  • Je voelt weer verbinding en je weet waar jouw passie ligt.

  •  Jaren later merk je dat er zoveel positieve wendingen en of kantelingen zijn en dat je leven helemaal ten goede is veranderd.

  • Je weet nu ook hoe je in een eerder stadium ervoor kunt zorgen dat je niet terugvalt.

Hoe werkt het bij Praktijk & Coaching Lot van Zuuk.

bottom of page