top of page

Hoe is het zover gekomen? Wat zijn de oorzaken van jouw klachten en problemen?

Hoe ontstaat een ziekte, burn-out of klacht en waarom moet je bij Lot van Zuuk in Dronten zijn?

Ieder probleem, van welke aard dan ook, heeft een kern. Deze is ooit ergens  ontstaan, meestal al vroeg in je kindertijd. In verloop van tijd, door wat jij hebt ervaren en geleerd in jouw leven, kan een probleem gaan groeien. Vooral als een opgedane ervaring, overtuiging of emotie meerdere malen negatief wordt bevestigd, is deze kans ontzettend groot. Meestal  verloopt deze ontwikkeling onbewust en ongemerkt. Je hoeft jarenlang niet eens te merken dat het probleem aanwezig is en de volgende negatieve ervaringen en gevoelens komen erbij. Je kunt spreken van een stapeling.

Onze cellen vernieuwen zich om de tijd. Bij de vernieuwing wordt alle oude opgeslagen informatie meegenomen. Je zou kunnen spreken van een spiraalvormige stapeling van belastende ervaringen.

Blokkades heel diep in je bewustzijn en in je systeem

Aan de buitenkant wordt je probleem zichtbaar in jouw manier van handelen; een scala van overheersende reactiepatronen  zoals negatieve gedachten, gedragingen, emoties, angsten et cetera. Dit zijn beschermingsmechanismen die je altijd zo ver mogelijk weghouden van pijn en gevaar. Het brein is namelijk genetisch geprogrammeerd om diep opgeslagen negatieve ervaringen, trauma’s, onveilige gevoelens, kwetsbaarheid etc. te vermijden. Deze worden alleen maar verder weggestopt, maar blijven jouw staat van zijn beïnvloeden.

Je identificeert jezelf met het probleem omdat dat de manier is waarop jij jezelf laat zien. Dit is heel logisch, want het is de manier waarop het probleem zich voordoet in jouw leven. En juist deze zichtbare problematische uitingen worden dan onterecht gezien als  oorzaak van je klachten. De ver weg gestopte echte oorzaken zullen zich op een bepaald moment aandienen in de vorm van klachten, belemmeringen en ziektes.

 

uitgeput vrouw.jpg
gelukkig nieuwjaar.jpg

Kun je ervan af komen?

Jazeker: juist deze diep weg gestopte oorzaken van de zichtbare klachten en ziektes op lichamelijk, emotioneel en psychisch gebied worden met behulp van de bijzonder effectieve aanpak van Regenesis therapie gecombineerd met intuïtieve coaching bij Leef je Allermooiste Leven, Therapie en Coaching Lot van Zuuk uitgeroeid, losgelaten en omgebogen. Pas wanneer deze belemmeringen en blokkades losgelaten of omgebogen zijn, zal er heling optreden en kun je weg ingaan om je mooiste leven te leven.

Lees hier verder om een idee te hebben over de sessie bij Lot van Zuuk in Flevoland -Dronten.

bottom of page