top of page

Herken jij dit?..... Is het een burn-out of niet?

Vreselijk moe en niets is hetzelfde als voorheen!

 

Je wekker gaat en je hoort het heel in de verte. Je kunt je ogen niet openen en het voelt alsof jij net in slaap bent gevallen. "Is het nu echt al 07.00 uur? Ik ben zo moe en ik kan er niet uit!" denk je bij jezelf. Je kreunt en probeert je in te spannen om je wilskracht in te zetten om uit bed te gaan. Na heel wat moeite lukt het, maar je bent uitgeput. Opstaan lukt je helemaal niet en je weet geen raad. Je begrijpt er niets van. Langzaam dringt het tot je door dat het wel heel lang geleden was dat je heel energiek uit je bed kon stappen. Dat het de laatste tijd steeds moeilijker en moeilijker is geworden.

Al die emoties! Waar komen die vandaan?

 

Ook  dringt het tot je door dat je wel heel vaak moet huilen en steeds vaker moeilijk vindt om je te concentreren op datgene wat je aan het doen bent. Het liefst zou je nu ergens op een onbewoond eiland zijn waar niets moest. Niets moet omdat jij het ook niet kan opbrengen om maar iets te doen of ergens op te concentreren. Al die mensen, die maar van jou eisen en vragen, zouden dan op een heel veilige afstand zijn en jij? Jij zou rusten! Net zo lang totdat je het allemaal weer kunt opbrengen en uitvoeren.

Wat als dit zo verder gaat?

 

Je krijgt er geen controle over. Hoe graag je dat ook wilt. Vooral omdat jij je baan niet graag wilt kwijtraken en zo de kans op voortzetting van je leven zoals je gewend was ook nog wordt bedreigd. En dan heb je ook nog de kinderen en of je bedrijf. Hoe moet dat verder als dit niet stopt? Kan jij je baan wel behouden? Of je bedrijf? Hoe ga je alle rekeningen  betalen? Hoe lang blijf ik zo ziek dat ik niet kan werken? Dit zijn allemaal serieuze vragen en dingen waar jij je steeds meer zorgen over maakt.

Het gaat al een tijdje niet zo lekker. Vermoeidheid lijkt maar niet minder te worden, hoofdpijn, slapeloosheid, een opgejaagd gevoel, vergeetachtigheid, neerslachtigheid en het wordt steeds moeilijker om je ergens toe aan te zetten…

Een burn-out kent vele symptomen die zich voordoen, voordat je werkelijk doorhebt dat je een burn-out hebt.  Dit komt doordat het lichaam uit alle macht probeert duidelijk te maken dat de grens (bijna) bereikt is. Door hier continu aan voorbij te gaan en onszelf dus letterlijk ‘voorbij te lopen’ blijft het stressproces maar aan de gang met een  algehele ontregeling van de systemen als gevolg: de burn-out.

Door deze ontregeling van je stress systeem  is een herstel via de reguliere wegen een lange weg. Praktijk & Coaching Lot van Zuuk biedt hierin een uitkomst, door  maatwerk in de behandeling van de burn-out te bieden. Alle ontregelde klieren en organen worden weer in balans gebracht: alle hormoonklieren in het hoofd, de lever, galblaas, nieren en bijnieren worden in balans gebracht  waardoor zij de hormoonklieren hun taak weer zonder belemmering uitvoeren. Ook het hart, de lever en de darmen worden meegenomen: De lichaamsprocessen werken weer optimaal en je energiehuishouding herstelt.

Heb je een burn-out?

Ineens dringt het tot je door: Je hebt een burn-out en de burn-out klachten halen je onderuit.

Wat nu? Thuis zitten en wachten tot er vanzelf verbetering ontstaat? Dat deed ik nu 6 jaar geleden. Nee… Dat is niet de juiste oplossing.

 

De gouden combinatie van Regenesis healing en coaching  bij Praktijk & Coaching Lot van Zuuk biedt jou een uitkomst:

  • Jij en ik pakken die burn-out effectief aan en zorgen ervoor dat je die burn-out kwijtraakt.

  • Je komt weer in je eigen kracht en al snel kun je alles weer zelf.

  • Thuis en op je werk vinden ze jou weer leuk.

  • Je krijgt ook handvatten om een eventuele terugval te herkennen en jezelf te herpakken

  • Jij hebt weer de regie over je leven en je levensgeluk.

 

 

Graag geef ik alvast wat tips die die je nu al kunt toepassen:

  1. Ga 's morgens of op elk gewenst en geschikt moment  rechtop staan met gesloten ogen met de armen ontspannen langs je lichaam met geopende handen. Wiebel een paar keer op je voeten totdat je voelt dat je goed staat. Voel hoe je met je voetzolen contact maakt met de grond of de vloer. Stel je dan voor dat er grote dikke wortels uit je voeten ontspruiten en diep de aarde in groeien tot in de kern van de aarde. Daar aangekomen zetten ze zich vast om een groot stuk kristal. Voel wat het met je doet. Voel hoe jij je groot en sterk voelt als een grote Sequoia boom en dat je takken lekker flexibel mee wiegen met de wind. Je bent zo groot en krachtig dat je alle winden en stormen kunt doorstaan. Houdt dit gevoel vast en doe deze oefening maar weer eens in de loop van de dag.

  2. Ten tweede raad ik je aan om dagelijks een wandeling te maken in de natuur.  Begin met 10 minuten per dag en bouw het op.     Probeer tijdens je wandeling ook te letten op alles wat je ziet in de natuur. Vogels en bomen, bloemen en insecten. Op dit moment zie je al de kleine bolletjes aan de takken van de bomen die straks de bladeren zullen zijn. Zie hoe mooi de natuur opnieuw begint te leven. Kijk hoe vogels met takjes in hun snavel vliegen om hun nesten te maken. Wanneer het je lukt, besef dan dat je in het hier en nu bent. Dat is de plek waar wij horen te zijn en optimaal geluk kunnen ervaren. In het hier en nu!

 

De symptomen van een burn-out openbaren zich op 7 verschillende gebieden. Lees verder.

bottom of page