top of page

Wil jij nu écht van je burn-out af? Of wil jij je maar beter voelen om straks weer een terugval te k


Opgebrand, doodmoe en leeg: alle energie die eerst altijd door je bloed stroomde, is bij een burn-out verdwenen uit je lichaam. Dit geeft niet alleen mentale klachten, ook fysiek krijg je een flinke klap. Wat is er aan de hand en hoe kom je weer in je oude doen en op je oude peil?

Wanneer spreek je van een burn-out?

Er zijn drie signalen die duiden op een burn-out. Het eerste is emotionele uitputting. Iemand met een burn-out heeft het gevoel dat zijn emotionele reserves op zijn. Je verliest je energie en er is sprake van extreme vermoeidheid: je hebt het gevoel dat je echt leeg bent.

Ten tweede: Je ziet vaak dat mensen voor hun burn-out heel betrokken waren bij familie, vrienden en collega’s. Die betrokkenheid is weg. Ze worden onverschilliger en cynischer en zijn ook vaak heel kort van stof.

Ten derde: Als je een burn-out hebt, zit je niet goed in je vel. Je voelt dat je tekort schiet en je wordt heel negatief over jezelf en je kunnen. Je twijfelt over jou kunnen en die twijfels gaan over werk, carrière of sociale relaties. Kan ik deze baan eigenlijk wel? Ben ik wel een goede moeder?

Kun je een burn-out zelf oplossen?

Het is in de eerste instantie van belang om naar je huisarts te gaan. Extreme vermoeidheid is niet alleen een symptoom van een burn-out: het kan bijvoorbeeld ook een signaal zijn van een niet goed werkende schildklier.. Daarom moet je eerst bloed laten prikken om erachter te komen of er een medische oorzaak aan ten grondslag ligt.

Uit eigen ervaring weet ik dat je je niet gehoord voelt. Zelf kun je bijna geen scheidingen meer aanbrengen en de huisarts wilt dan eerst allerlei dingen doen om te kijken of er een medische oorzaak is. Dit is natuurlijk een goede zaak. Maar bij een burn-out zijn de bijnieren en alle andere hormoonklieren vaak uit balans.

Het is heel lastig en een langdurige weg van ploeteren en vallen en opstaan om een burn-out in je eentje op te lossen. Je bent geestelijk en fysiek uitgeput en je wilt wel beter worden, maar het lijkt alsof je er geen energie meer voor hebt. Je weet gewoon niet waar je moet beginnen. Voor de meeste mensen geldt dat je iemand nodig hebt die jou stap voor stap helpt er weer uit te komen. Voor degene met een burn-out voelt dat als een regelrechte broodnodige hulplijn en dat hij of zij eindelijk mag overgeven en eindelijk zelf het touw mag vieren.

Hoe ziet de behandeling van een burn-out eruit?

Bij Praktijk & Coaching Lot van Zuuk ( www.lotvanzuuk.nl) beginnen wij allereerst met de uitlijning waarbij het lichaam langs de wervelkolom van energie wordt voorzien. Omdat alle bloedvaten, lymfevaten, meridianen en zenuwbanen langs de wervelkolom lopen wordt het gehele lichaam op celniveau bereikt. In de cellen wordt het “slapende DNA stipje” - vanaf de 5de mand na de geboorte is het DNA niet meer actief - geactiveerd die op zijn beurt weer het zelfhelend vermogen die wij allemaal bezitten activeert. Het effect van deze uitlijning is uiteindelijk een loslating van opgeslagen negatieve emoties zoals teleurstellingen, verdriet, trauma en ga zo door. Vrijwel meteen voel je al dat er iets van je is afgevallen.

Aansluitend worden de endocriene klieren, thymus, thalamus hypothalamus, hypofyse, pijnappelklier en bijnieren gebalanceerd. Ook streven wij samen naar een gezonder voedingspatroon, een betere slaaprust en meer beweging. Als je goed slaapt, gezonder eet en lekker beweegt krijg je meer energie. Dit gaat natuurlijk stap voor stap.

Onderschat echter niet de snelheid en de effectiviteit van Regenesis Healing therapie. Vanaf de tweede sessie wordt er gewerkt aan het balanceren van alle andere hormoonklieren. En niet te vergeten de darmen, lever, galblaas en nieren.

Tevens beginnen wij vanaf sessie 1 naar behoefte te werken aan de juiste mindset om niet een terugval te krijgen. Je krijgt voldoende handvatten om meteen met jezelf aan het werk te kunnen wanneer je dreigt terug te vallen.

Hoe weet je wanneer jij de oude bent?

Je voelt je niet meer emotioneel uitgeput, niet meer zo leeg en je hebt weer zin om iets te ondernemen. Je voelt je weer betrokken. Kortom: je voelt je de oude en stap voor stap ga je weer genieten van de kleine dingen om je heen, van je werk en van het werken aan jezelf.

De opbouw en stabilisering van jezelf en je gezondheid wordt goed ondersteund door de Regenesis sessies. Je lichaam herstelt zich namelijk sneller dan wanneer je het helemaal zelf moet doen.

Afhangende van de staat en hoe ver je over je grenzen heen bent gegaan kun je 6 tot 10 sessies nodig hebben. Een enkeling heeft meer sessies nodig om te herstellen.

Kun je een terugval voorkomen?

Het luisteren naar je lichaam en het herkennen van de signalen is een belangrijke punt van aandacht. Ook heb je geleerd hoe jij tot rust kan komen en heb je handvatten gekregen om jezelf te helpen in balans te komen bij het minste en geringste gevoel van oververmoeidheid en onbalans.

Bij stress worden de dingen die goed voor ons zijn al gauw overgeslagen. Wekelijkse sportuurtjes komen te vervallen en mensen werken tot laat door op hun laptop. Dat is niet goed. We moeten heel veel van onszelf. Toch mag je ook af en toe iets doen zonder doel.

Zo mag je best ook eens iets doen wat je niet perse nuttig of belangrijk is, maar waar je wel positiever door in het leven staat. Dit is heel persoonlijk want wat de één fijn vindt, is voor de ander een stressvol moment. Maak eens tijd om lekker te luieren op de bank, ga spelen met je kinderen, staar wat uit het raam. Lees een tijdschrift, maak of luister muziek, knutsel wat leuks. Vind uit wat voor jou werkt en breng wat evenwicht aan in je leven. De natuur en letten op alle kleine dingen in de natuur doet wonderen en verwonderen.

Met hartengroet,

Lot van Zuuk, behandelaar bij Praktijk & Coaching Lot van Zuuk

www.lotvanzuuk.nl

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page