top of page

Mijn 5 leefregels in het leven.


Omdat onze hersenen heel ingenieus en complex in elkaar zit, neigen wij er zelf ook naar toe om alles moeilijker te maken dan het is.

Bijvoorbeeld: een ieder van ons heeft op basis van eigen ervaringen, zijn of haar eigen "leefregels" ontwikkeld gebaseerd op die overtuigingen of dat wat hij of zij gelooft over de wereld waar wij in leven.

Zouden wij al deze regels op een rijtje zetten, dan zou dit een enorme lijst van leefregels worden: bestaande uit allerlei verwachtingen, onvoorziene gebeurtenissen en omstandigheden, voorwaarden en stellingen als dit... en als dat... of Ik zal nooit meer.... en ik kan geen mensen meer vertrouwen.... of die is altijd zo..... en ga zo door.

Dat is natuurlijk heel onoverzichtelijk. Vooral voor diegene die juist probeert grip te krijgen over zijn of haar leven. Wat is waar en waarom. Wie zegt dat dit zo is en waarom moet ik een norm of waarde volgen die iemand ooit bedacht heeft?

Het is zaak om dicht bij jezelf te beginnen en te beginnen bij het begin. Voor mijzelf heb ik deze leefregels die gewerkt hebben en werken.

Mijn 5 leefregels:

1. Wees respectvol en mild ten opzichte van anderen.

Ga ervan uit dat die andere personen ook hun stinkende best doen binnen de capaciteiten en mogelijkheden die zij hebben.

2. Wees ook mild en liefdevol naar jezelf toe.

Ook jij doet je stinkende best binnen de capaciteiten en de mogelijkheden die jij hebt.

3. Blijf werken aan je eigen geestelijke en persoonlijke groei en ontwikkeling.

Het leven en alle ervaringen in het leven dienen hiervoor. Laat het toe en werk eraan en streef naar meer van jezelf.

4. Wees bereid om los te laten en jezelf en anderen te vergeven.

Vergeef je die ander voor zijn of haar stommiteit dan vergeef je ook jezelf. Je kunt dan loslaten en verder gaan in plaats van weerhouden te worden door alle negatieve drijfveren .

5. Geniet iets meer van ieder moment in het hier en nu.

Je mag best een stapje terug doen in het besef dat je leven in grote lijnen zal gaan zoals het bedoeld is te gaan. Zo loop je het universum niet in de weg en geef je het juist alle ruimte om voor jou de volgende stappen te kunnen ontvouwen.

Kies er één uit voor vandaag en kijk of jij die leefregel voor jezelf kan implementeren. Uit ervaring kan ik je beloven dat je leven zal transformeren wanneer je de intentie al hebt om deze regels te hanteren.

Ik ben wel benieuwd naar je reactie. Wil je hieronder een reactie plaatsen? Weet je iemand die jij meer rust, vrede en een prettiger leven gunt. Dan mag je dat rustig doorsturen of doorgeven. Het gaat erom dat alle mensen levensgeluk ervaren.

Met hartegroet,

Praktijk & Coaching Lot van Zuuk

Lot van Zuuk

www.lotvanzuuk.nl

lotvanzuuk@kpnmail.nl

Wil je de inspiratiemails van Praktijk & Coaching Lot van Zuuk blijven ontvangen? Klik dan op de volgende button en vul je gegevens in.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page