top of page

De kracht en de macht van VERGEVEN


Stel je voor!

Wat zou het voor jou betekenen als ik je vertelde dat dé sleutel tot een rustig, tevreden en fijn en gelukkig leven niet alleen te maken heeft met allerlei materiële zaken waar wij ook blij van worden.

Dé sleutel tot levensgeluk is de wil en de capaciteit om te VERGEVEN!!

Ik kan mij voorstellen dat deze zin hierboven weerstand oproept. Want dat doet het nu eenmaal. Iedere keer opnieuw. Het woord vergeven geeft het idee dat je iemand moet vergeven inclusief datgene wat die persoon jou heeft aangedaan. Dat jij met al die pijn naar aanleiding van het gebeurde hebt gezeten en nu de veroorzaker vrij mag spreken van alles wat diegene heeft gedaan.

Hoe graag wij ook willen vergeten en hoe graag wij het ook achter ons zouden willen laten: meestal lukt het niet. Juist omdat wij vinden dat zij het niet verdienen. Na alle pijn, verdriet, financiële, materiële en emotionele schade.

Misschien is dat ook wel zo. En toch is VERGEVEN dé sleutel naar meer (levens)geluk, vrede en compassie!

Vergeven doen wij namelijk niet voor die ander. at hoef je niet te doen. Jij bent namelijk zelf niet degene die daar de verantwoording voor dient te dragen. Dat heeft diegene zelf. Hij of zij is de creator van zijn of haar eigen leven en als je anderen pijn doet of schade berokkent, dan zal dat hetgeen zijn wat deze persoon op het één of ander moment ten deel zal vallen. Actie leidt tot reactie en het universum is daar heel nauwkeurig in.

VERGEVEN doen wij dus niet voor de ander maar voor onszelf!!!

Het zit namelijk zo:

Wanneer je iemand vergeeft, dan hoef je niet expliciet

te vergeten wat er is gebeurd. Je raakt wel die emoties die daarmee gepaard gingen kwijt. Bijvoorbeeld de boosheid. Of die diepe pijn, het gevoel van vernedering, neerslachtigheid of verlies wat je nooit meer wilt ervaren.

Heb je niet vergeven ( voor jezelf) dan ga je op basis van deze emoties je keuzes maken. Je laat deze emoties heel zwaar wegen wanneer je een besluit moet nemen of een keuze moet maken. Iedere keer zal het de kop weer opsteken en iedere keer ervaar je opnieuw die emoties. Of omdat je eerder beetgenomen bent ga je heel krampachtig om met het beoordelen van allerlei feiten. Kortom: Het verleden werpt een enorme schaduw over je Hier en Nu en over je toekomst.

Erger nog?

Ja erger nog: deze manier van denken en handelen wordt een patroon. Je komt verder van jezelf terecht en je maakt wellicht keuzes en neemt wellicht besluiten op basis van emoties en patronen waardoor je wellicht niet de beste beslissingen en keuzes meer kan maken.

Vergeef je wel?

Vergeef je wel, dan raak je deze belastende emoties en denkpatronen kwijt en zal je na verloop van tijd niet eens meer denken aan het incident. Er zijn dan geen draaiende patronen meer op de achtergrond die elke keer opnieuw ervoor zorgen dat jij je weer gepijnigd, vernederd, gekleineerd of wat dan ook voelt.

Jij kan dicht bij jezelf blijven zonder deze patronen en goed bij jezelf te rade gaan wat e echt wilt en hoe je het wilt. Je kunt een eerlijk en helder beeld hebben en zo je beslissingen nemen en je keuzes maken.

Redenen waarom je bij horen van het woord VERGEVEN dan toch even en paar minuutjes de tijd kunt nemen om na te denken. Zodat je kunt kiezen om daadwerkelijk te vergeven.

Door te vergeven geef jij je vijanden niet carte blanche om te mogen doen en laten wat zij willen! Integendeel:

  • Je zet jezelf vrij: jij hebt er geen last meer van en jouw verleden werpt hierdoor geen schaduw meer over jou en je leven.

  • Hierdoor maak jij authentieke keuzes en neem je beslissingen die echt gebaseerd zijn op jou en op wie jij bent en wat je nodig hebt.

  • Je wordt niet langer klein gehouden door al die emoties; je kunt je nu verder ontwikkelen en groeien op persoonlijk vlak en je kunt eindelijk zijn wie jij in de eerste instantie was en zoals het de bedoeling was.

  • jij zet weer koers naar het voortreffelijk en ongelooflijk mooi, vredig leven dat je verdient en waar jij nu zelf de creator van bent.

Pak daarom de sleutel en gebruik het om het fantastisch leven welke je wenst te kunnen creëren en vorm te geven doordat niet het verleden de scepter zwaait maar jij. Jijzelf!!

Vergeef een ieder vooral voor jezelf.

"Het is mijn levenstaak om bij te dragen en van betekenis te zijn in het helpen van mijn medemensen om gezonder te zijn en meer levensgeluk te ervaren. Dit doe ik met de gouden combinatie van Regenesis healing therapie en de intuïtieve Life coaching."

Wil je meer weten? Misschien wil je dan een gratis vitaliteitsscan downloaden? Of wil jij weten hoe jij rust voor jezelf kan inbouwen? Download hier dan gratis het mini e-book 3 tips voor meer rus in hoofd en lijf

Met hartegroet,

Lot van Zuuk, therapeut, trainer en coach bij Praktijk & Coaching Lot van Zuuk

www.lotvanzuuk.nl

P.s.Weet jij iemand die je het gunt om dit te lezen en die wellicht verlichting of steun kan ervaren? stuur dit dan gerust door.

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page