top of page

Hoe gaat het Universum nu precies te werk?


Hierbij een liefdevol duwtje in de rug om je leven daadwerkelijk te transformeren in een fijn en gelukkig leven. Natuurlijk indien nodig.

Ik ben tot de ontdekking gekomen dat wij onszelf vaak (negen van de tien keer) juist uit datgene kletsen wat wij juist zo graag al die tijd hebben willen manifesteren. Waar wij van hebben gedroomd en zo graag hebben gewild of zelfs naartoe hebben gewerkt. Wat denk je? Zou het kunnen kloppen?

Dit bedoel ik ermee.

Misschien dromen wij ervan om meer mensen te kunnen helpen en lukt het ons niet om genoeg cliënten aan te trekken waardoor je het bevredigend gevoel hebt dat je echt hélpt.

Misschien wil je graag meer overvloed op het gebied van de liefde, vrije tijd en financiën. Of wil je eindelijk eens een betere woning of een andere auto of gewoon een betere kwaliteit van leven.

Maar wanneer het universum jou de gelegenheid aanbiedt…..

vind jij een manier om jezelf eruit te denken en te praten met gedachten als:

“ik ben te druk, daarom kan ik nu niet doen wat ik eigenlijk zou moeten doen.”

“Ik heb al zoveel op mijn bordje”

“Ik ben er niet zeker van dat ik het kan!”

“Ik heb er het geld niet voor!”

“Ik ben niet gezond en wat heeft het voor zin om ervoor te gaan.”

“Ik ben al te oud. Waarom zou ik nu nog zulke dingen ondernemen.”

*

Met deze gedachten en opstelling zorgen wij juist op de momenten waarop wij actie zouden moeten ondernemen soms ervoor dat wij juist datgene wat er voor ons klaarstaat af te wijzen.

Want het Universum gaat als volgt te werk:

Je zegt dat je iets wilt hebben of bereiken en je werkt ernaar toe en je doet je stinkende best om daar te komen. Neem bijvoorbeeld dat je jezelf als doel hebt gesteld dat je volgend jaar de pelgrimstocht naar Santiago de Compostella wilt lopen.

Je leest je eerst helemaal in hoe je moet beginnen te trainen en schaft ook de loopschoenen aan en alle andere dingen die je denkt nodig te hebben.

Je begint met je looptraining. Je bent lekker bezig.

Het enige dat je nog voor elkaar moet krijgen is Euro 1500,00 om alle slaapplekken, je eten en de reis ernaartoe en daar vandaan te bekostigen. Dat wil je manifesteren en je verteld het universum dat je Euro 1500,00 nodig het en wel nu!!

Misschien wacht je op deze manier erop dat het geld vanzelf op je rekening wordt geboekt. Of dat je een brief zal ontvangen waarin je lezen zult dat je Euro 1500,00 van de belastingdienst zal ontvangen.

Nou, zo werkt het Universum dus niet!

Hoe het universum wel werkt is als volgt: Het heeft jouw wensen en intenties van wat je heel graag wilt wel degelijk gehoord, en het universum werkt eraan om het allemaal zo te arrangeren dat jij krijgt wat je wilt. Je ontvangt het wel, maar dan niet in de vorm van die Euro 1500,00 op je bankrekening of op een andere directe manier….

In plaats van deze directe manier wordt het je bezorgd in de vorm van een gelegenheid waarbij jijzelf actie moet ondernemen - als je het tenminste echte wilt hebben om je droom om de Compostella de Santiago te lopen en ook van plan bent het echt te gaan lopen.

 • Misschien krijg je het idee om eens een staatslot te kopen.

 • Of kom je mij tegen op de beurs waar ik je vertel over de belemmeringen en blokkades die met Regenesis healing en coaching vrij gemakkelijk kunt kwijtraken tijdens één of meerdere sessies bij mij.

Juist op deze momenten – lees gelegenheden die door het universum op jouw ad zijn gelegd - wijzen de meeste mensen deze gelegenheden of tips af. De gelegenheden die juist voor jou zijn gearrangeerd om jou te kunnen geven wat jij zo graag wenst.

Dit hebben wij niet met de paplepel ingegoten gekregen en het is echt niet onze schuld. Maar nu weten wij hoe het universum werkt.

Het is wel de bedoeling dat wij die kansen en gelegenheden aanpakken en actie ondernemen. Zodat datgene wat wij zo graag willen gemanifesteerd kan worden.

Herken je dit? Heb je een idee van een kans of iets dat op je pad is geweest waardoor je net dat kunt of kon bereiken wat je zo graag wilt bereiken?

Ik herken het wel bij mijzelf. Elke keer weer is er daar een manier of een methode waarmee ik uiteindelijk dat kan doen wat ik diep in mijn hart zo graag wil. Mijn uitstelgedrag paste ik iedere keer weer toe.

Op deze manier blijf je op die plek vastzitten waar je zo graag uit wilt. Men kan beginnen te denken dat er iets niet goed is met henzelf. En gedachten als:

 • “het is voor mij niet weggelegd”of

 • ik vraag teveel maar ik ben er toch niet geschikt voor”

 • Ik plaats mijzelf te hoog op de ladder. Dat is misschien niet de juiste trede voor mij”

 • Mijn leven is zo niet bedoeld te zijn zoals ik zo graag wens.”

Geloof mij. Het heeft niets met jouw leven of met jezelf te maken. Die dromen hebben wij niet zomaar. Het heeft te maken met het feit dat wij het spel niet spelen zoals het gespeeld dient te worden.

Dit is natuurlijk goed nieuws! Wij kunnen er wel wat aan doen.

Om te beginnen kunnen wij de juiste persoon vinden waar je op een efficiënte manier van je beperkende belemmeringen en overtuigingen af kunt komen. En wanneer je dit patroon van afwijzing van die kansen die je krijgt eenmaal herkent, Dan kun je dit zo met één klik veranderen en richten op het ondernemen van actie die voor jouw op je pad is gelegd.

Neem nu even de tijd om te kijken welke kansen steeds opnieuw opduiken voor jou en die niet door jou zijn herkend. Gewoon omdat je zelf blind gestaard hebt op de manier waarop jij verwacht dat het universum jou zal bezorgen waar jij om hebt gevraagd.

Probeer ook te herkennen welke gedachten jij op die gezette momenten hebt gehad. Lijken ze op de vragen hierboven? Of zijn ze wellicht anders? Bijvoorbeeld:

 • Wat zullen de mensen denken als ik ineens meer verdien dan ik nu doe?

 • Mijn vrienden willen mij misschien niet meer kennen wanneer ik dit of dat bereik.

De kansen kunnen op legio manieren tot je komen, bijvoorbeeld als volgt:

 • Misschien is het iemand die jou een oplossing aandraagt.

 • Misschien moet je eerst een bepaald boek lezen.

 • Misschien is het een cursus die je moet gaan doen.

 • Of een therapie die je volgen moet

 • Of een coaching programma om van je belemmeringen af te komen.

 • Het is in ieder geval iets wat steeds blijft opduiken. In je verleden heb je het steeds afgewezen.

Ik wil je op het hart drukken om een lijstje te maken van al deze kansen en gelegenheden die je hebt gehad en nog steeds voorkomen. Ga er niet meer om rouwen, want het verleden kun je niet meer veranderen.

In het Hier en NU kun je kijken naar die kansen en je patroon herkennen: wat je steeds tegen jezelf hebt gezegd waardoor je geen actie hebt ondernomen en dus nog niet hebt of hebt bereikt wat je zo graag wilt.

Onthoud: meestal krijg je datgene wat je zo graag wilt niet zomaar in je schoot geworpen. Het is de bedoeling dat wij groeien en verder ontwikkelen en dat gebeurt door ervaringen op te doen en te leren.

Daarom moeten wij in de meeste gevallen eerst actie ondernemen wanneer wij een kans voorgeschoteld krijgen om verder te kunnen groeien en te ontwikkelen om zodoende klaar te zijn om dat te verwerven wat wij zo graag willen.

Zonder groei en ontwikkeling is er ook geen doorgroei mogelijk. Herken je kansen! Zoek een methode en of iemand die jou helpt snel en efficiënt van je belemmeringen af te komen. En neem vooral actie!

Heel veel succes en levensgeluk.

Lot van Zuuk

Praktijk & Coaching Lot van Zuuk

06-24301590

www.lotvanzuuk.nl

E-mail: lotvanzuuk@kpmail.nl

Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
 • Facebook Basic Square
 • Twitter Basic Square
 • Google+ Basic Square
bottom of page