top of page

Wie haalt bij jou het bloed onder je nagels vandaan?

Onthoud: die andere persoon is jouw Spiegel.

Herken je dit?

Dat je altijd maar weer frustraties ervaart met een ander persoon of personen? Dat ze jouw het bloed doen koken en het bloed onder je nagels vandaan halen? Dit wellicht omdat ze jou niet begrijpen? Of niet begrijpen wat je zegt of bedoelt? Gefeliciteerd, je bent een mens!!

Relaties kunnen de grootste strijdtonelen zijn voor de persoonlijke groei en ontwikkeling van beide personen. Ook de weg naar verlichting.

Perfect?

Lukt het je om in je relatie of huwelijk te laveren zonder dat je dit bovengenoemde ervaart. Wel, dan doe je het goed. Voor diegenen echter, die denken dat ze perfect zijn, stop dan maar met het lezen van dit bericht. Ga dan maar koekjes bakken of selfies maken.

Lees je verder?

Voor die mensen die nog aan het lezen zijn: dit schrijven is bedoeld als ondersteuning in je opbouw van je vaardigheden tijdens een conflictsituatie in welke relatie dan ook.

Vraag aan jezelf: “Wil je liever gelijk hebben of zou je liever liefde willen ervaren en liefdevol gedragen?”

Hoe graag ik het wil. Het lukt mij niet altijd om liefde boven alles te kiezen. Dat zou ook de allergemakkelijkste weg zijn! Niet dan? Ik heb regelmatig aanvaringen met mijn man, dochter en ( echt minder vaak met andere familieleden).

Het helpt altijd weer te beseffen waarom we samen zijn en dat je van elkaar houdt en dan besef je ook ineens:

Oh jee, jij bent net als ik ben.

Wij zijn namelijk spiegels van elkaar. Daarom zijn wij elkaars partners of moeder en kind of broer en zus of vriendinnen en ga zo maar door….. En als spiegel reflecteer je op dat deel van de ander die verbeteren moeten.

Onthoud: dat ander deel van die bewuste relatie is jouw Spiegel.

Wat je het beste kunt doen is die hele situatie uit je systeem verwijderen door jezelf te herprogrammeren. Dat doe je door in te zien dat je die andere die jou zo uitdaagt en het je zo moeilijk maakt dient te waarderen en te eren. Zij zijn namelijk je spiegels!

Sterker nog!

Besef ook eens dat het immense universum waar wij een onderdeel van zijn ook een gigantische Spiegel is. Alles wat je hebt en voelt

is een reflectie van je innerlijk. Van datgene wat jij denkt en waar jij je druk over maakt.

Hoe je omgaat met de conflicten in je leven kan het verschil uitmaken tussen de weg naar vrede of de weg naar een burn-out!

Kies voor Liefde en liefdevolle gedachten en op een liefdevolle manier kijken naar die ander!

Met hartegroet,

Lot van Zuuk

Praktijk & Coaching Lot van Zuuk

Kijk ook eens op www.lotvanzuuk.nl

Comentários


Uitgelichte berichten
Recente berichten
Archief
Zoeken op tags
Volg ons
  • Facebook Basic Square
  • Twitter Basic Square
  • Google+ Basic Square
bottom of page